1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sałatka z papryką, kaparami i oliwkami

123rf.com
123rf.com
Sałatka to lekki, małokaloryczny i zdrowy posiłek, który idealnie sprawdzi się w letnie, gorące dni. To szybki sposób zarówno na smaczne śniadanie, obiad, jak i kolację.

Sałatki możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, dlatego nie ma mowy o tym, aby się nam znudziły.

Składniki
1 puszka papryki Trzy Kolory marki Sandra 4 jajka 2 łyżki kaparów ze słoika 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli szczypta pieprzu
Sposób przygotowania
W garnku gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je i kroimy na ćwiartki. Paprykę z puszki odsączamy i kroimy w paseczki. Składniki układamy na talerzu i posypujemy odsączonymi kaparami. Obrany czosnek rozcieramy w moździerzu z odrobiną soli i pieprzu, a następnie mieszamy go z oliwą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, którą przed podaniem wkładamy do lodówki na 15 minut.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze