Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
24 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka z rzeżuchą

Składniki na 4 porcje: 100 g rukoli, 50 g mieszanych sałat, 4 plastry świeżego tuńczyka, owoc papai, czerwona cebula, 2 kolby czerwonej cykorii, sól i pieprz do smaku. Sos: łyżka musztardy, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru muscovado, 4 łyżki pokrojonej drobno rzeżuchy, sól i pieprz do smaku. Czas przygotowania: 20 minut

Sałaty umyć i osączyć na sicie, plastry tuńczyka oprószyć pieprzem i solą, zgrilować. Cebulę oraz papaję obrać i pokroić na plastry, z papai wyjąć pestki.

Cykorię pokroić wzdłuż na ćwiartki. Włożyć składniki do miski, wymieszać. W oddzielnym naczyniu połączyć musztardę i oliwę, wlewając ją po kilka kropli i mieszając. Dodać cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i rzeżuchę.

Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI