Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Sałatka z wędzonym kurczakiem, karambolą i ananasem


23 listopada 2010 Przepisy Dorota i Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: czerwona papryka, 2 udka z wędzonego kurczaka, puszka czerwonej fasolki, 1/2 puszki kukurydzy, puszka ananasów, 1–2 karambole, por, 2 kolby czerwonej cykorii, kilka listków brązowej sałaty i botwinki, 3 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, łyżka miodu. Czas przygotowania: 20 min

Paprykę i wędzone mięso kurczaka pokroić w grube paski i włożyć do miski. Dodać opłukane i postrzępione liście sałaty, cykorii i botwinki, a następnie kukurydzę, fasolkę oraz pokrojonego w kostkę ananasa i karambolę w plastrach. Całość skropić sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI