Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sałatka ziemniaczana


1 maja 2012 Przepisy redakcja
Jedna z jej odmian w Austrii podawana jest do wszystkiego.

Składniki: kilka ziemniaków, jedna czerwona cebula, natka pietruszki, cztery ogórki kiszone, ocet jabłkowy, olej badź oliwa, sól i pieprz. Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach, ale do takiego stanu, żeby się nie rozpadały. Obieramy ze skórki, jeszcze ciepłe, pokrojone w plastry, polewamy sosem z octu z oliwą, solą i pieprzem (stopień kwaśności zależy tu od upodobań). Do tego dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone na plastry ogólrki. Posypujemy oszczędnie pietruszką. Podajemy przestudzone.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI