Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
22 lipca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sandacz w sosie śmietanowym

Składniki na 4 porcje: 4 filety z sandacza, 4 plastry wędzonej szynki, 4 dymki wraz ze szczypiorem, śmietana 36-proc., limonka, kieliszek białego półsłodkiego wina, 3 łyżki masła, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 pęczka tymianku, 1/2 pęczka drobnego szczypiorku, łyżka mąki, 1/3 łyżeczki pieprzu. Czas przygotowania: 30 min

Rybę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić i oprószyć pieprzem. Rozłożyć plastry szynki, zawinąć w nie plastry sandacza. Na środku położyć po 2 plasterki limonki i kilka gałązek tymianku.

Całość zwinąć w zgrabną roladkę, przekłuć wykałaczką lub obwiązać nitką. Rozgrzać masło na patelni, podsmażyć roladki z wszystkich stron, dodać wino. Dusić ok. 5 min. Następnie dolać śmietanę zmieszaną z mąką i posiekaną dymką wraz ze szczypiorkiem. Gdy sos się zagęści, podawać gorące z ryżem i małym pęczkiem szczypiorku.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI