Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
22 lipca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sandacz w sosie śmietanowym

Składniki na 4 porcje: 4 filety z sandacza, 4 plastry wędzonej szynki, 4 dymki wraz ze szczypiorem, śmietana 36-proc., limonka, kieliszek białego półsłodkiego wina, 3 łyżki masła, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 pęczka tymianku, 1/2 pęczka drobnego szczypiorku, łyżka mąki, 1/3 łyżeczki pieprzu. Czas przygotowania: 30 min

Rybę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić i oprószyć pieprzem. Rozłożyć plastry szynki, zawinąć w nie plastry sandacza. Na środku położyć po 2 plasterki limonki i kilka gałązek tymianku.

Całość zwinąć w zgrabną roladkę, przekłuć wykałaczką lub obwiązać nitką. Rozgrzać masło na patelni, podsmażyć roladki z wszystkich stron, dodać wino. Dusić ok. 5 min. Następnie dolać śmietanę zmieszaną z mąką i posiekaną dymką wraz ze szczypiorkiem. Gdy sos się zagęści, podawać gorące z ryżem i małym pęczkiem szczypiorku.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI