Sandwich z serem kozim, wędzonym łososiem i karmelizowaną cebulą

(4 porcje)

reklama

4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie

200 g wędzonego łososia

200 g twarogu koziego

2 średnie cebule

2 łyżki brązowego cukru

30 ml brandy

Kiełki lucerny

Masło o zawartości tłuszczu 82 %|(4 porcje)

4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie

200 g wędzonego łososia

200 g twarogu koziego

2 średnie cebule

2 łyżki brązowego cukru

30 ml brandy

Kiełki lucerny

Masło o zawartości tłuszczu 82 %|(4 porcje)

4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie

200 g wędzonego łososia

200 g twarogu koziego

2 średnie cebule

2 łyżki brązowego cukru

30 ml brandy

Kiełki lucerny

Masło o zawartości tłuszczu 82 %
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy posiekaną w piórka cebulę. Następnie dodajemy 10 mł wody. Gdy woda odparuje a cebula zmięknie, dodajemy brandy i cukier. W momencie gdy cukier zacznie się karmelizować zdejmujemy patelnię z ognia. Kanapki smarujemy masłem i twarożkiem. Po czym kładziemy łososia i ciepłą cebulę. Dekorujemy kiełkami lucerny. Karmelizowana cebule jest także smaczna zimna, wiec jeśli na została wykorzystajmy ją póżniej.