(4 porcje)
4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie
200 g wędzonego łososia
200 g twarogu koziego
2 średnie cebule
2 łyżki brązowego cukru
30 ml brandy
Kiełki lucerny
Masło o zawartości tłuszczu 82 %|(4 porcje)
4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie
200 g wędzonego łososia
200 g twarogu koziego
2 średnie cebule
2 łyżki brązowego cukru
30 ml brandy
Kiełki lucerny
Masło o zawartości tłuszczu 82 %|(4 porcje)
4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie
200 g wędzonego łososia
200 g twarogu koziego
2 średnie cebule
2 łyżki brązowego cukru
30 ml brandy
Kiełki lucerny
Masło o zawartości tłuszczu 82 %
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy posiekaną w piórka cebulę. Następnie dodajemy 10 mł wody. Gdy woda odparuje a cebula zmięknie, dodajemy brandy i cukier. W momencie gdy cukier zacznie się karmelizować zdejmujemy patelnię z ognia. Kanapki smarujemy masłem i twarożkiem. Po czym kładziemy łososia i ciepłą cebulę. Dekorujemy kiełkami lucerny. Karmelizowana cebule jest także smaczna zimna, wiec jeśli na została wykorzystajmy ją póżniej.