1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sandwich z serem kozim, wędzonym łososiem i karmelizowaną cebulą

(4 porcje) 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie 200 g wędzonego łososia 200 g twarogu koziego 2 średnie cebule 2 łyżki brązowego cukru 30 ml brandy Kiełki lucerny Masło o zawartości tłuszczu 82 %|(4 porcje) 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie 200 g wędzonego łososia 200 g twarogu koziego 2 średnie cebule 2 łyżki brązowego cukru 30 ml brandy Kiełki lucerny Masło o zawartości tłuszczu 82 %|(4 porcje) 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego na zakwasie 200 g wędzonego łososia 200 g twarogu koziego 2 średnie cebule 2 łyżki brązowego cukru 30 ml brandy Kiełki lucerny Masło o zawartości tłuszczu 82 %

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy posiekaną w piórka cebulę. Następnie dodajemy 10 mł wody. Gdy woda odparuje a cebula zmięknie, dodajemy brandy i cukier. W momencie gdy cukier zacznie się karmelizować zdejmujemy patelnię z ognia. Kanapki smarujemy masłem i twarożkiem. Po czym kładziemy łososia i ciepłą cebulę. Dekorujemy kiełkami lucerny. Karmelizowana cebule jest także smaczna zimna, wiec jeśli na została wykorzystajmy ją póżniej.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze