Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Schab parowany z ziołami i masłem oraz domową ćwikłą


4 stycznia 2012 Przepisy redakcja
Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania: 20minut; Czas gotowania: 20minut; Składniki: 400g schabu bez kości garść szałwii garść tymianku garść liści pietruszki 2 łyżki masła 1 duża cebula 2 łyżki dobrej eko musztardy 300ml mleka 3 buraczki 2cm korzeń chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sol i pieprz do smaku

Schab oczyść z błony, przypraw solą i pieprzem. Obsmaż z każdej strony na złoto na patelni. Pod koniec smażenia dodaj posiekaną cebulę. Wszystko przełóż na tacę do gotowania, zalej mlekiem. Dodaj zioła i gotuj przez 15minut. Pod koniec gotowania wyjmij mięso i dodaj musztardę. Gotuj jeszcze 2 minuty. Zmiksuj i dopraw solą i pieprzem. W czasie gdy mięso się gotuje na tacy – ugotuj pokrojone buraczki. Na koniec buraczki przypraw cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawaj razem ze schabem. Potrawa bogata w dobrze przyswajalne żelazo – minerał niezbędny do prawidłowego transportowania tlenu w naszym organizmie, a co za tym idzie – do prawidłowego odżywienia całego ciała, od włosów poczynając, na paznokciach kończąc. Przepis przygotował Grzegorz Łapanowski dla




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI