Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Śledź włosko-kujawski

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 4 filety śledziowe w oleju, mała cebula, 8 listków bazylii, 4 pomidorki koktajlowe, 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 2 winne jabłka, otarta skórka z 2 limonek, 1/4 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, mielona słodka papryka, łyżka majeranku. Czas przygotowania: 15 min

Umyte pomidorki oraz bazylię osączyć. Jabłka pokroić w plastry, posypać majerankiem i papryką, zgrillować na patelni lub na grillu elektrycznym. Pomidorki przeciąć na połówki, cebulę drobno posiekać, dodać olej, pieprz, sól i mieloną paprykę, wymieszać. Tak przyrządzoną sałatkę wraz z bazylią nałożyć nakoniec szerszej części filetu, a następnie zrolować. Spiąć wykałaczką albo zerwaną podczas spaceru gałązką z drzewa owocowego. Całość posypać otartą skórką z limonek.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI