Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Śledź włosko-kujawski


31 sierpnia 2010 Przepisy Dorota i Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 4 filety śledziowe w oleju, mała cebula, 8 listków bazylii, 4 pomidorki koktajlowe, 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 2 winne jabłka, otarta skórka z 2 limonek, 1/4 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, mielona słodka papryka, łyżka majeranku. Czas przygotowania: 15 min

Umyte pomidorki oraz bazylię osączyć. Jabłka pokroić w plastry, posypać majerankiem i papryką, zgrillować na patelni lub na grillu elektrycznym. Pomidorki przeciąć na połówki, cebulę drobno posiekać, dodać olej, pieprz, sól i mieloną paprykę, wymieszać. Tak przyrządzoną sałatkę wraz z bazylią nałożyć nakoniec szerszej części filetu, a następnie zrolować. Spiąć wykałaczką albo zerwaną podczas spaceru gałązką z drzewa owocowego. Całość posypać otartą skórką z limonek.




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI