Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Śledzie nadziewane suszonymi śliwkami i żurawiną

Składniki:

6 płatów śledziowych
100 g żurawiny Bakalland
100 g śliwek suszonych Bakalland
3 łyżki miodu
1 szklanka soku z porzeczek
1 cebula
2 ząbki czosnku
świeży tymianek

19 września 2016 Przepisy redakcja
Bakalland
Sezon na śliwki jest krótki, ale przez cały rok możemy cieszyć się smakiem suszonych owoców. Warto jeść je regularnie, ponieważ suszone śliwki mają pięć razy więcej witaminy A oraz błonnika niż świeże owoce. 

Suszone śliwki sprawdzają się nie tylko jako zdrowa przekąska, ale są też dobrym dodatkiem do wytrawnych dań.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Śledzie moczymy w wodzie ok. 30 minut. Suszone owoce zalewamy sokiem z porzeczek i również odstawiamy na 30 minut. Następnie sok razem z owocami przelewamy na rozgrzaną patelnię i gotujemy do momentu, aż składniki zmiękną. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i miód. Wszystko delikatnie blendujemy. Odstawiamy do wystudzenia, następnie gotowym musem smarujemy płaty śledziowe i zawijamy je w rolmopsy i spinamy wykałaczką.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI