Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
1 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sorbet pomarańczowy ze szczypiorkiem i bazylią

Składniki na 4 porcje: 4 duże pomarańcze, 1/2 pęczka bazylii, 1/2 pęczka drobnego szczypiorku, 250 g cukru, 250 ml wody. Czas przygotowania: 25 min (plus 6–8 godzin chłodzenia).

 

Do rondla wlać wodę i rozpuścić cukier, podgrzewając i mieszając kilka minut. Bazylię oraz szczypiorek umyć i bardzo drobno pokroić. Wsypać do syropu. Gdy ostygnie, dodać otartą skórkę z dwóch umytych i sparzonych pomarańczy. Na koniec wlać sok z 4 pomarańczy, następnie umieścić syrop w naczyniu i wstawić do zamrażarki. Podczas mrożenia, 2, 3 razy wymieszać sorbet widelcem, rozbijając marznące grudki. Podawać w pucharkach. Ozdobić skarmelizowaną skórką pomarańczową.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI