Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sos tatarski


5 kwietnia 2012 Przepisy redakcja
Choć jest idealnym towarzystwem dla ryby w panierce czy hamburgera - idealnie sprawdza się też na Wielkanocnym stole. Wędlina czy jajko smakują inaczej...
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 3/4 szklanki pokrojonych w drobną kostkę marynowanych grzybków
  • 1/2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę białej cebuli
  • 1/2 szklanki pokrojonych w drobną kostkę ogórków korniszonów
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz   Do miski wsypać wszystkie pokrojone składniki i wymieszać z majonezem i musztardą oraz śmietaną. Doprawić do smaku pieprzem i solą – smak można podkręcić jeszcze musztardą lub złagodzić odrobiną śmietany. Ważne jest, by sos się „przegryzł” – czyli poleżał conajmniej parę godzin w lodówce.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI