Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Spaghetti po bolońsku

Bogdan Biały
26 sierpnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 500 g (1 opakowanie) spaghetti; 300 g chudej wołowiny; 200 g zielonego groszku; 2 łodygi selera naciowego; 1 cebula; 4 łyżki parmezanu; 2 ząbki czosnku; 2 puszki pomidorów; 0,5 szklanki czerwonego półsłodkiego wina; 1 łyżeczka tymianku; 2 listki laurowe; 1 łyżeczka oregano; 1/3 łyżeczki soli; 1/3 łyżeczki pieprzu; 2 łyżki oliwy

Sposób przyrządzenia: Spaghetti ugotować al’dente. Odcedzić. Cebulę drobno pokroić, udusić na oliwie z dodatkiem przypraw. Dodać posiekany czosnek i mięso.

Smażyć aż mięso nabierze brązowego koloru. Dodać pomidory z puszki, pokrojony na plasterki seler naciowy, groszek, parmezan, wino, sól i pieprz. Dusić 15 min.

Makaron włożyć do garnka z sosem, wymieszać. Podawać ciepłe.

 


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI