Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Spaghetti z małżami


25 kwietnia 2012 Przepisy redakcja
Cebula, 2-3 ząbki czosnku, pomidory – kilka świeżych lub puszka pelati, szklanka białego wina, 500 g świeżych małży, natka pietruszki, pół cytryny, masło, spaghetti

Posiekaną cebule i czosnek zeszklić na maśle. Dorzucić pokrojone pomidory, bądź pomidory z puszki, poddusić razem. Umyte, przejrzane małże (takie, które są otwarte, i nie zamykają się, kiedy lekko uderzymy je w stół) dorzucamy do sosu i dusimy razem około 7 minut. W międzyczasie gotujemy makaron, który mieszamy z sosem. Posypujemy natka z pietruszki i podajemy z cytryną.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI