Spaghetti z rozgrzewającym sosem pomidorowym

Chłodne miesiące to nie tylko sprawdzian dla naszej odporności, ale także czas poszukiwania wszelakich sposobów na rozgrzanie. Mnóstwo inspiracji znajdziemy w sferze kulinarnej. Zimowe menu warto wzbogacać czosnkiem, który jest naturalnym antybiotykiem.
Pomocne w tym czasie stają się różne zioła i przyprawy, które dzięki swym właściwościom potrafią zdziałać cuda w zimowe dni. Mówiąc o przyprawach i dodatkach o właściwościach rozgrzewających, nie można zapominać o naszym polskim czosnku, który wyróżnia się charakterystycznym, ostrym smakiem. Lista jego właściwości jest naprawdę imponująca, dlatego jest jednym z najczęściej wybieranych produktów, szczególnie zimą. Zajmuje on tym samym ważne miejsce w domowych apteczkach i jednocześnie kuchniach w wielu regionach świata.  Przepis na spaghetti z rogrzewającym sosem, w którym nie mogło zabraknąć czosnku, proponuje Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny marki Lubella.