Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Surowe warzywa z hummusem

Składniki:

½ opakowania hummusu marki Jasmeen  
2 łyżki oliwy z oliwek
2 marchewki
1 seler naciowy
1 zielony ogórek
5 różyczek brokułu
3 czerwone papryki
1 żółta papryka

3 czerwca 2017 Przepisy redakcja
123rf.com
Piękna pogoda zachęca do wyjścia w plener. Wycieczki połączone z piknikiem należą do ulubionych form spędzania wolnego czasu wielu osób.

Na pikniki warto przygotować smaczne przekąski, łatwe do zjedzenia w „polowych” warunkach. Oto przepis na zdrową przekąskę w stylu orientalnym.


Sposób przygotowania:

Warzywa dokładnie myjemy, a następnie obieramy i kroimy w kostkę marchewkę, ogórek, seler naciowy oraz żółtą paprykę. Pokrojone warzywa wkładamy do plastikowego pojemnika. Kolejno odcinamy górną część czerwonych papryk i za pomocą łyżki  drylujemy ich zawartość. Do ich środka nakładamy hummus, dodajemy oliwę z oliwek oraz pokrojone warzywa. Papryki zamykamy kawałkami odciętej części i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI