Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Surówka z czerwonej kapusty na słodko

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, owoc granatu, 2 łyżki czerwonego słodkiego wina, łyżeczka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 20 g rodzynek sułtańskich, 20 g suszonych moreli, 20 g suszonych fig, 30 g orzechów włoskich, 2 łyżki oliwy, szczypta soli, pieprz. Czas przygotowania: 25 min

Obrać kapustę z zewnętrznych liści, poszatkować. Włożyć sito do większego garnka, na sito wyłożyć kapustę i przelać wrzątkiem, zostawiając na chwilę sito z kapustą w gorącej wodzie. Odcedzić, posypać solą i odstawić na 10 min. W tym czasie sparzyć rodzynki, morele i figi wrzątkiem. Wymieszać wino z miodem, oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem. Suszone owoce odcedzić i pokroić w paseczki, granaty wyłuskać, orzechy posiekać. Odcedzoną i odciśniętą kapustę połączyć z owocami i sosem. Włożyć do lodówki, podawać do obiadu.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI