Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Surówka z czerwonej kapusty na słodko

Składniki na 4 porcje: 1/2 główki czerwonej kapusty, owoc granatu, 2 łyżki czerwonego słodkiego wina, łyżeczka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 20 g rodzynek sułtańskich, 20 g suszonych moreli, 20 g suszonych fig, 30 g orzechów włoskich, 2 łyżki oliwy, szczypta soli, pieprz. Czas przygotowania: 25 min

Obrać kapustę z zewnętrznych liści, poszatkować. Włożyć sito do większego garnka, na sito wyłożyć kapustę i przelać wrzątkiem, zostawiając na chwilę sito z kapustą w gorącej wodzie. Odcedzić, posypać solą i odstawić na 10 min. W tym czasie sparzyć rodzynki, morele i figi wrzątkiem. Wymieszać wino z miodem, oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem. Suszone owoce odcedzić i pokroić w paseczki, granaty wyłuskać, orzechy posiekać. Odcedzoną i odciśniętą kapustę połączyć z owocami i sosem. Włożyć do lodówki, podawać do obiadu.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI