Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Świąteczny przekładaniec a’la triple cake

Składniki:

Długie biszkopty dobrej jakości – 4 sztuki

Galaretka agrestowa – 1 opakowanie

Chałwa domowej roboty – orzeszki ziemne, masło, odrobina cukru i herbatniki maślane – zmiksować na gładką konsystencję

Lody maślane:
1/2 l śmietany
4 łyżki cukru
7 żółtek
1/2 kostki masła

14 grudnia 2016 Przepisy redakcja
Przepis na jeden pucharek.

Przepisy przygotował Mariusz Ledwoch, Szef Kuchni bistro THE ZOOPA

The Zoopa
Ul Ratuszowa 2 Warszawa
Zdjęcia: Paulina Burkacka – Gałka

Sposób przygotowania:

2Lody maślane: pól litra śmietany, 4 łyżki cukru – podgrzewamy do 60 stopni, dodajemy 7 żółtek, energicznie mieszamy, następnie dodajemy pół kostki delikatnie przypalonego masła. Składniki mieszamy na gładką masę i mrozimy. Lody ponownie zmiksować. Na spód naczynia wylewamy warstwę galaretki, następnie wstawiamy w chłodne miejsce, aby się „ścięła”, kładziemy biszkopty, wykładamy masę chałwową oraz masę lodową. na górze można posypać kuleczkami czekoladowymi i dla dekoracji dodać pierniczka.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI