Szaszłyki krewetkowe

reklama

Składniki
  • krewetki 24
  • pomidory 4
  • nadziewane oliwki 100 g
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa z oliwek 6 łyżek
  • sól
  • biały pieprz
  • posiekana pietruszka 2 stołowe łyżki
Sposób przygotowania
  1. Krewetki opłukać i osuszyć.
    Z pomidorów zdjąć skórę, pokroić je w ćwiartki, usunąć nasiona. Oliwki dokładnie osączyć.
  2. Krewetki, ćwiartki pomidora i oliwki nabijać na przemian na patyki do szaszłyków.
  3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą z oliwek.
  4. Posmarować szaszłyki oliwą z czosnkiem i smażyć je na uprzednio rozgrzanym Tepanie. W razie potrzeby w trakcie smażenia jeszcze raz posmarować szaszłyki oliwą czosnkową.
  5. Doprawić szaszłyki solą i białym pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Poziom mocy: 8-11
Czas smażenia: 6 minut

Więcej przepisów na www.miele-alacarte.pl|

  1. Krewetki opłukać i osuszyć.
    Z pomidorów zdjąć skórę, pokroić je w ćwiartki, usunąć nasiona. Oliwki dokładnie osączyć.
  2. Krewetki, ćwiartki pomidora i oliwki nabijać na przemian na patyki do szaszłyków.
  3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą z oliwek.
  4. Posmarować szaszłyki oliwą z czosnkiem i smażyć je na uprzednio rozgrzanym Tepanie. W razie potrzeby w trakcie smażenia jeszcze raz posmarować szaszłyki oliwą czosnkową.
  5. Doprawić szaszłyki solą i białym pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Poziom mocy: 8-11
Czas smażenia: 6 minut

Więcej przepisów na www.miele-alacarte.pl