Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
6 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Szpinak z kukurydzą

Składniki na 4 porcje: 2 opakowania mrożonego szpinaku, lepiej 1 kg świeżego ;1 puszka kukurydzy ;3 łyżki masła ;1 łyżeczka mielonej kolendry ;1/2 łyżeczki mielonej papryki ;1/3 łyżeczki pieprzu ;1/3 łyżeczki soli; 1 ząbek zmiażdżonego czosnku

Szpinak rozmrozić, a świeży umyć i osączyć. Kukurydzę odcedzić z zalewy. W rondlu o grubym dnie rozpuścić masło, dodać przyprawy, czosnek, sól i smażyć kilka sekund, dodać szpinak.

Dusić 10 min, dodać kukurydzę i dusić jeszcze 4–5 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI