Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
6 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Szpinak z kukurydzą

Składniki na 4 porcje: 2 opakowania mrożonego szpinaku, lepiej 1 kg świeżego ;1 puszka kukurydzy ;3 łyżki masła ;1 łyżeczka mielonej kolendry ;1/2 łyżeczki mielonej papryki ;1/3 łyżeczki pieprzu ;1/3 łyżeczki soli; 1 ząbek zmiażdżonego czosnku

Szpinak rozmrozić, a świeży umyć i osączyć. Kukurydzę odcedzić z zalewy. W rondlu o grubym dnie rozpuścić masło, dodać przyprawy, czosnek, sól i smażyć kilka sekund, dodać szpinak.

Dusić 10 min, dodać kukurydzę i dusić jeszcze 4–5 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI