Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Tarta truskawkowa z migdałami i szczyptą chilli

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kg truskawek
2 opakowania sera mascarpone
75 g Migdałów w płatkach Bakalland
2 łyżeczki kakao
szczypta chilli

5 lipca 2017 Przepisy redakcja
Bakalland
Sezon na truskawki w pełni, zatem osiedlowe sklepiki oraz targi wypełnione są po brzegi kolorem i aromatem tych cudownych owoców. Nie nie zastąpi smaków polnych truskawek, więc cieszmy się chwilą!

Słodki smak truskawek, zaskakująco przełamany dodatkiem chrupiących migdałów i chilli to doskonały pomysł na deser.

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie wykładamy we wcześniej przygotowanej formie. Nakłuwamy delikatnie widelcem. Następnie posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Następnie na upieczone ciasto wykładamy masę z serków mascarpone zmieszaną z 1 łyżeczką kakao i szczyptą chilli. Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Następnie gotowe ciasto ozdabiamy truskawkami i posypujemy 1 łyżeczką kakao.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI