1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Tosty francuskie z lodami

 Kühne
Kühne
Latem w roli deserów doskonale sprawdzają się sezonowe owoce, lekkie pianki, jogurty oraz ciasta bez pieczenia. Unikamy ciężkich kremów czy słodkości na ciepło.

Łącząc odpowiednio niektóre składniki oraz wykorzystując pomysłowe dodatki, możemy przygotować oryginale tosty. Oto przepis na tosty z gałką lodów.

Składniki
chałka 2 jajka cukier waniliowy cynamon 1/2 szklanki mleka gałka lodów waniliowych brzoskwinia ocet o smaku mirabelki marki Kühne masło do smażenia mięta do dekoracji
Sposób przygotowania
Chałkę kroimy na kromki. Jajka mieszamy razem z cukrem, cynamonem i mlekiem. Dokładnie namaczamy w mieszance chałkę i smażymy na maśle. Brzoskwinię obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy na cząstki. Podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru i cynamonu. Tosty układamy na talerzu i polewamy powstałym sosem z brzoskwiniami. Na wierzchu kładziemy gałkę lodów i polewamy wszystko octem mirabelkowym. Dekorujemy listkiem mięty.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze