Truskawki na rozmarynie z sosem klonowym i serkiem mascarpone

Park-Inn_Truskawki-na-rozmarynie-z-sosem-klonowym

reklama

Składniki
  • Duże truskawki 250 g
  • Syrop klonowy 100 ml
  • Słodka śmietana 36 % 50 ml
  • Rozmaryn 8 gałązek
  • Serek mascarpone 250 g
Sposób przygotowania

Truskawki umyj i usuń szypułki. Z rozmarynu usuń listki z dolnej części i przygotowane truskawki nadziej na łodyżki . Syrop klonowy podgrzej w rondelku do uzyskania gęstej masy i, ciągle mieszając, stopniowo dodawaj słodką śmietanę.

Na talerzu ułóż truskawki na gałązkach rozmarynu. Polej truskawki sosem, a obok ułóż dekoracyjnie serek mascarpone.

Podsumowanie przepisu

Autorem przepisu jest Arkadiusz Ślusarenko.