1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Truskawki na rozmarynie z sosem klonowym i serkiem mascarpone

Składniki
  • Duże truskawki 250 g
  • Syrop klonowy 100 ml
  • Słodka śmietana 36 % 50 ml
  • Rozmaryn 8 gałązek
  • Serek mascarpone 250 g
Sposób przygotowania
Truskawki umyj i usuń szypułki. Z rozmarynu usuń listki z dolnej części i przygotowane truskawki nadziej na łodyżki . Syrop klonowy podgrzej w rondelku do uzyskania gęstej masy i, ciągle mieszając, stopniowo dodawaj słodką śmietanę. Na talerzu ułóż truskawki na gałązkach rozmarynu. Polej truskawki sosem, a obok ułóż dekoracyjnie serek mascarpone.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Arkadiusz Ślusarenko.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze