1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Truskawki z zielonym pieprzem

Składniki
  • Truskawki 600 g
  • Pieprz zielony marynowany 20 g
  • Cukier 100 g
  • Bita śmietana 100 g
  • Świeża mięta 1 pęczek
  • Woda
Sposób przygotowania
Truskawki umyj i pokrój w cząstki. Na patelni przygotuj syrop z cukru i odrobiny wody. Dodaj kilka ziarenek zielonego pieprzu i zagotuj. Zdejmij z ognia i dodaj pokrojone truskawki, delikatnie mieszając przez około pół minuty. Truskawki w syropie przełóż do pucharków i udekoruj bitą śmietaną i gałązką mięty. Deser można podawać również z lodami waniliowymi

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze