Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Truskawki z zielonym pieprzem

Składniki:

  • Truskawki 600 g
  • Pieprz zielony marynowany 20 g
  • Cukier 100 g
  • Bita śmietana 100 g
  • Świeża mięta 1 pęczek
  • Woda

28 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Truskawki umyj i pokrój w cząstki. Na patelni przygotuj syrop z cukru i odrobiny wody. Dodaj kilka ziarenek zielonego pieprzu i zagotuj. Zdejmij z ognia i dodaj pokrojone truskawki, delikatnie mieszając przez około pół minuty. Truskawki w syropie przełóż do pucharków i udekoruj bitą śmietaną i gałązką mięty. Deser można podawać również z lodami waniliowymi

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI