Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Truskawkowy mus z suszoną żurawiną, miechunką i migdałami

Składniki:

1 kg świeżych truskawek
50 g żurawiny suszonej Bakalland
60 g Złotych owoców Bakalland
75 g płatków migdałów Bakalland
100 ml śmietanki kremówki 30%

3 czerwca 2016 Przepisy redakcja
Bakalland
Często zwraca się uwagę na to, że kształtem truskawki przypominają serce. Nieprzypadkowo, bo truskawki obniżają ciśnienie i poziom cholesterolu. Warto więc maksymalnie wykorzystać krótki sezon na truskawki i jeść owoce jak najczęściej.

Truskawki najlepiej jeść surowe. Oto przepis na szybki deser z dodatkiem zdrowych bakalii.

Sposób przygotowania:

Truskawki obieramy i myjemy. Miksujemy z suszoną żurawiną, miechunką i migdałami. Odstawiamy do lodówki na około godzinę do schłodzenia. Następnie w osobnym naczyniu ubijamy śmietanę. Przed podaniem dekorujemy mus płatkami migdałów i śmietaną.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI