1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

Tuna Tataki

Składniki
  • tuńczyk 200 g
  • przegrzebki 300 g
  • kiełki groszku 20 g
  • mango 1 sztuka
  • limonka 2 sztuki
  • cytryna 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • pieprz biały
  • oliwa z awokado 2 łyżki
  • małe czerwone chili 5 sztuk
  • kolendra świeża 1 pęczek
Sposób przygotowania
  1. Przegrzebki i tuńczyka doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie marynujemy w oliwie z awocado i wyciskamy sok z limonek, i marynujemy ok. 1 godz.
  2. Następnie przegrzebki i tuńczyka grillujemy delikatnie z każdej strony.
  3. Sałatka powstaje, gdy posiekaną kolendrę wymieszamy z mango, cebulą, pomidorem i kiełkami, dodając drobno pokrojone chilli.
  4. Sałatkę należy wymieszać z kilkoma kroplami oliwy z awocado i sokiem z cytryny
  5. Układamy sałatkę na talerzu, a obok na przemian układamy przegrzebki i tuńczyka – talerz skrapiamy sosem teriyaki
Podsumowanie przepisu
Autor Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie, autor bloga kulinarnego  . Zupa dostępna w restauracji The Oriental

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze