Warzywne szaszłyki

reklama

Składniki
  • czerwona papryka strąk
  • żółta papryka strąk
  • cukinia jedna mała
  • pieczarki 8 małych
  • młode cebulki 4 sztuki
  • pomidory koktailowe 8 sztuk
  • patyczki do szaszłyków
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • MARYNATA
  • ocet 1 stołowa łyżka
  • zioła prowansalskie 1 stołowa łyżka
  • pieprz i sól
Sposób przygotowania
  1. Paprykę pokroić w kostkę o wielkości 3 cm,
    cebulkę w kawałki o grubości
    1/2 cm a cukinię w plastry o grubości 1 cm. Pomidory umyć a pieczarki oczyścić.
  2. Wymieszać dokładnie składniki marynaty.
  3. Warzywa nabijać na przemian na patyki do szaszłyków.
  4. Rozgrzać Tepan. Olej wylać na powierzchnię grillowania i smażyć na nim szaszłyki często je obracając. Usmażone szaszłyki posmarować marynatą.

Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 10-15 minut

Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl|

  1. Paprykę pokroić w kostkę o wielkości 3 cm,
    cebulkę w kawałki o grubości
    1/2 cm a cukinię w plastry o grubości 1 cm. Pomidory umyć a pieczarki oczyścić.
  2. Wymieszać dokładnie składniki marynaty.
  3. Warzywa nabijać na przemian na patyki do szaszłyków.
  4. Rozgrzać Tepan. Olej wylać na powierzchnię grillowania i smażyć na nim szaszłyki często je obracając. Usmażone szaszłyki posmarować marynatą.

Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 10-15 minut

Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl