Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Warzywne szaszłyki

Składniki:

  • czerwona papryka strąk
  • żółta papryka strąk
  • cukinia jedna mała
  • pieczarki 8 małych
  • młode cebulki 4 sztuki
  • pomidory koktailowe 8 sztuk
  • patyczki do szaszłyków
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • MARYNATA
  • ocet 1 stołowa łyżka
  • zioła prowansalskie 1 stołowa łyżka
  • pieprz i sól

9 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę pokroić w kostkę o wielkości 3 cm, cebulkę w kawałki o grubości 1/2 cm a cukinię w plastry o grubości 1 cm. Pomidory umyć a pieczarki oczyścić.
  2. Wymieszać dokładnie składniki marynaty.
  3. Warzywa nabijać na przemian na patyki do szaszłyków.
  4. Rozgrzać Tepan. Olej wylać na powierzchnię grillowania i smażyć na nim szaszłyki często je obracając. Usmażone szaszłyki posmarować marynatą.
Poziom mocy: 7-9 Czas smażenia: 10-15 minut Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl|
  1. Paprykę pokroić w kostkę o wielkości 3 cm, cebulkę w kawałki o grubości 1/2 cm a cukinię w plastry o grubości 1 cm. Pomidory umyć a pieczarki oczyścić.
  2. Wymieszać dokładnie składniki marynaty.
  3. Warzywa nabijać na przemian na patyki do szaszłyków.
  4. Rozgrzać Tepan. Olej wylać na powierzchnię grillowania i smażyć na nim szaszłyki często je obracając. Usmażone szaszłyki posmarować marynatą.
Poziom mocy: 7-9 Czas smażenia: 10-15 minut Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI