1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Warzywne szaszłyki z humusem

123rf.com
123rf.com
Grillowanie to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu. Wówczas w gronie najbliższych delektujemy się smakiem pysznych potraw z grilla.

 Jeśli chcemy w tym sezonie zachwycić swoich gości nowymi smakami to warto przygotować szaszłyki z hummusem w stylu orientalnym. 

Składniki
½ opakowania hummusu marki Jasmeen 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 pieczarki 1 czerwona cebula 1 cukinia 5 małych młodych ziemniaczków
Sposób przygotowania
Warzywa dokładnie myjemy. Następnie kroimy paprykę w kwadraty, a cukinię, pieczarki ziemniaki i cebulę na plastry o szerokości około 1 cm. Nabijamy na przemian wszystkie warzywa na patyczki. Doprawiamy szaszłyki solą oraz pieprzem i smarujemy oliwą z oliwek. Tak przygotowane grillujemy około 15 minut, obracając je co kilka minut. Do szaszłyków podajemy w małych pojemniczkach hummus w połączeniu z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze