Warzywne szaszłyki z humusem

123rf.com

Grillowanie to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu. Wówczas w gronie najbliższych delektujemy się smakiem pysznych potraw z grilla.
Jeśli chcemy w tym sezonie zachwycić swoich gości nowymi smakami to warto przygotować szaszłyki z hummusem w stylu orientalnym.

reklama

Składniki

½ opakowania hummusu marki Jasmeen
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 pieczarki
1 czerwona cebula
1 cukinia
5 małych młodych ziemniaczków

Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie myjemy. Następnie kroimy paprykę w kwadraty, a cukinię, pieczarki ziemniaki i cebulę na plastry o szerokości około 1 cm. Nabijamy na przemian wszystkie warzywa na patyczki. Doprawiamy szaszłyki solą oraz pieprzem i smarujemy oliwą z oliwek. Tak przygotowane grillujemy około 15 minut, obracając je co kilka minut. Do szaszłyków podajemy w małych pojemniczkach hummus w połączeniu z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.