Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Wino z owoców dzikiej róży

Składniki: Na 1 kg owoców przypada 1 kg cukru oraz 2–3 l wody i 1/4 opakowania drożdży winiarskich. Czas przygotowania: 30 min plus leżakowanie

Owoce umyć, wsypać do butli (powinny zajmować 1/3 jej objętości). Zalać przegotowaną i ostudzoną wodą (do 3/4 wysokości butli), dodać drożdże winiarskie, następnie zatkać rurką fermentacyjną i pozostawić w temperaturze pokojowej. Po trzech miesiącach gotowe wino zlać do butelek (osad powinien pozostać w butli). Owoce w butli można zalać nową porcją wody z cukrem, po dwóch, trzech miesiącach otrzymamy kolejną porcję wina.
 


Orange Love – nowy pakiet, nowe możliwości

„All you need is love” – śpiewali w latach 60. członkowie zespołu The Beatles. Tym hasłem Orange Polska wychodzi dziś naprzeciw potrzebom konsumentów, prezentując pakiet ...

Marcowy numer „Zwierciadła” w promocyjnej cenie!

Specjalna promocja na numer marcowy w wersji pdf: 2,90 PLN zamiast 9,99 PLN!
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI