Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Wiosenna sałatka orientalna


17 kwietnia 2012 Przepisy redakcja
Czyli swojskie rzodkiewki i ogórki w egzotycznym wydaniu

Pęczek rzodkiewek, jeden duży ogórek, pół pęczka kopru, łyżka sezamu, ocet ryżowy, olej ryżowy. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry. Ogórek obieramy, usuwamy środek z pestkami, kroimy na grubsze półplasterki. Mieszamy. Koper kroimy dość drobno, dorzucamy. Doprawiamy sosem przygotowanym z octu i oleju – powinien być lekki i kwaśny. Polewamy sałatkę i odstawiamy do zamarynowania przez co najmniej pół godziny. Przed podaniem posypujemy sezamem.  


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI