Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Wiśniowa pianka z migdałami

Składniki na 4 porcje: 10 kurzych białek, 4 łyżki gęstych konfitur wiśniowych, szklanka cukru pudru, 3 łyżki prażonych płatków migdałowych. Czas przygotowania: 25 min

Białka ubić na sztywną pianę, dodając powoli cukier. Dodać osączone wiśnie z konfitury. Żaroodporne miseczki wypełnić pianką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12–15 min. Chłodzić w uchylonym piekarniku. Posypać prażonymi płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.
 


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI