Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Wiśniowa pianka z migdałami


31 sierpnia 2010 Przepisy Dorota i Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 10 kurzych białek, 4 łyżki gęstych konfitur wiśniowych, szklanka cukru pudru, 3 łyżki prażonych płatków migdałowych. Czas przygotowania: 25 min

Białka ubić na sztywną pianę, dodając powoli cukier. Dodać osączone wiśnie z konfitury. Żaroodporne miseczki wypełnić pianką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12–15 min. Chłodzić w uchylonym piekarniku. Posypać prażonymi płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.
 


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI