1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Wiśniowa pianka z migdałami

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 10 kurzych białek, 4 łyżki gęstych konfitur wiśniowych, szklanka cukru pudru, 3 łyżki prażonych płatków migdałowych. Czas przygotowania: 25 min|Składniki na 4 porcje: 10 kurzych białek, 4 łyżki gęstych konfitur wiśniowych, szklanka cukru pudru, 3 łyżki prażonych płatków migdałowych. Czas przygotowania: 25 min

Białka ubić na sztywną pianę, dodając powoli cukier. Dodać osączone wiśnie z konfitury. Żaroodporne miseczki wypełnić pianką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12–15 min. Chłodzić w uchylonym piekarniku. Posypać prażonymi płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze