1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Wołowina w zielonym sosie curry

Składniki
  • wołowina (filet) 400 g wołowiny
  • zielona pasta curry 3 łyżki
  • mleko kokosowe 150 ml mleka kokosowego
  • małe bakłażany 5 sztuk
  • małe czerwone chili 2-3 sztuki
  • drobno posiekane liście limonki 1 łyżeczka
  • liście bazylii pęczek
  • sos rybny 2 łyżki
  • cukier palmowy 1,5 łyżki
  • olej 2 łyżki
Sposób przygotowania

Pokrój wołowinę w cienkie paski. Podsmaż pastę curry na oleju, powoli dodając mleko kokosowe. Następnie dodaj pokrojoną wołowinę, liście limonki, cukier palmowy, sos rybny. Po zagotowaniu dodaj pokrojonego bakłażana i duś do momentu, aż bakłażan będzie miękki. Udekoruj drobno pokrojonym chili oraz liśćmi limonki. Podawaj z jaśminowym ryżem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze