Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Wołowina z czarnym ryżem po azjatycku

Składniki:

  • skrzydła z dobrej wołowiny QMP 400 g
  • czarny ryż 100 g
  • papryka 1/2
  • cukinia 50 g
  • seler naciowy 2-3 gałązki
  • czosnek 2 ząbki
  • świeży imbir 1 łyżeczka
  • kiełki świeże
  • biały i czarny sezam
  • słodki sos chili 2 łyżeczki
  • sos sojowy 2 łyżeczki
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • olej roślinny 2 łyżki
  • sól, pieprz

3 kwietnia 2013 Przepisy sylwester.ciach

Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w cienkie paski i marynujemy w oleju sezamowym, imbirze, czosnku i sosie sojowym, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę i cukinię kroimy w paseczki, seler naciowy w kostkę. Każde warzywo smażymy osobno na mocno rozgrzanym oleju przez około 1 minutę i odkładamy na talerz. Następnie smażymy na mocno rozgrzanym oleju paski wołowiny, dodajemy wcześniej podsmażone warzywa, kiełki, słodki sos chilli, sezam,  sól, pieprz.  Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI