Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zakręcony omlecik

Składniki na 4 porcje: 8 jajek, 60 g masła, 2 łyżki mleka, 160 g rukoli, 8 plastrów wędzonego łososia, 2 łyżeczki octu balsamicznego, sól, pieprz. Sos: 30 g drobno pokrojonego zielonego ogórka, 30 ml keczupu, 70 ml majonezu, po 50 g bardzo drobno pokrojonej papryki zielonej i czerwonej, łyżka brandy, sól i pieprz do smaku.Czas przygotowania: 20 min

Rozbić i roztrzepać jajka z mlekiem, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło, wlać jajka i smażyć na średnim ogniu. Gdy zaczną się ścinać, unosić brzegi omletu, tak by płynna masa jajeczna spłynęła pod spód. Smażyć tak długo, aż spód się zrumieni, a wierzch zetnie. Po usmażeniu wyłożyć na omlet rukolę skropioną octem balsamicznym, a na nią plastry łososia. Zwinąć omlet w rulon, pokroić na małe roladki. Z podanych składników przygotować sos. Zakręcone omleciki podawać z sosem w osobnym naczyniu.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI