Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zakręcony omlecik

Składniki na 4 porcje: 8 jajek, 60 g masła, 2 łyżki mleka, 160 g rukoli, 8 plastrów wędzonego łososia, 2 łyżeczki octu balsamicznego, sól, pieprz. Sos: 30 g drobno pokrojonego zielonego ogórka, 30 ml keczupu, 70 ml majonezu, po 50 g bardzo drobno pokrojonej papryki zielonej i czerwonej, łyżka brandy, sól i pieprz do smaku.Czas przygotowania: 20 min

Rozbić i roztrzepać jajka z mlekiem, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło, wlać jajka i smażyć na średnim ogniu. Gdy zaczną się ścinać, unosić brzegi omletu, tak by płynna masa jajeczna spłynęła pod spód. Smażyć tak długo, aż spód się zrumieni, a wierzch zetnie. Po usmażeniu wyłożyć na omlet rukolę skropioną octem balsamicznym, a na nią plastry łososia. Zwinąć omlet w rulon, pokroić na małe roladki. Z podanych składników przygotować sos. Zakręcone omleciki podawać z sosem w osobnym naczyniu.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI