Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Zapiekanka rabarbarowa

Składniki:

  • Rabarbar 550 g
  • Cukier brązowy 70 g
  • Masło 40 g
  • Cytryna sok z jednej sztuki
  • Mąka 140 g
  • Masło 140 g
  • Cukier brązowy 80 g

26 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Utrzyj masło, mąkę i cukier, tak aby powstała kruszonka. Rabarbar obierz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Pokrojony rabarbar podsmaż na maśle, dodaj cukier i sok z cytryny. Nałóż rabarbar do naczynia żaroodpornego i przykryj kruszonką. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 C aż do zrumienienia kruszonki.

Podsumowanie

Autorem przepisu jest Andrzej Lejman

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI