1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zapiekany w ziolach filet z mintaja

Składniki
  • Filety z mintaja 4 szt po 15 g
  • Duża kapusta 1 szt
  • Sos pomidorowy gesty 250 ml
  • Bułka maślana 150 g
  • Posiekana pietruszka 50 g
  • Swieży estragon 50 g
  • Świeżo tary parmezan 50 g
  • Śmietana 32% 50 ml
  • P[osiekana szalotka 100 g
Sposób przygotowania
Przekrój kapustę na p.ł, usuń twardą część i obie części cienko pokrój. Blanszuj kapustę, aż będzie miękka. Zeszklij szalotkę na patelni. Dodaj śmietanę, zredukuj do połowy, następnie dodaj s.l i pieprz do smaku. Odetnij skórkę z bułki maślanej, pokrój w kostkę, włóż do blendera, dodaj pietruszkę i estragon, następnie zblenduj. Dodaj parmezan, sól, pieprz do smaku. Przełóż miksturę na papier do pieczenia, rozwałkuj cienko i wykrój kształt podobny do fileta z mintaja. Usuń skórę z mintaja, dopraw solą, ułóż przygotowaną panierkę z ciasta na rybie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 C i piecz przez 15 minut. Podawaj z sosem pomidorowym i wcześniej przygotowaną kremową kapustą.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze