Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zielony koktajl z jagodami goji

Składniki:

100 g świeżego szpinaku
1 cytryna
2 kiwi
250 ml wody niegazowanej wody mineralnej
2 łyżki miodu
50 g Jagód Goji Bakalland

13 maja 2016 Przepisy redakcja
123rf.com
Prozdrowotne właściwości owoców goji znane są w medycynie chińskiej od dawna.

Ciepłą wiosną i latem tradycyjne śniadanie można zastąpić pożywnym koktajlem. Szpinak zawiera jest dobrym źródłem żelaza wspomagającego układ odpornościowy, owoce goji dobrze oprócz żelaza mają także dużo  witaminy C. Oto przepis na zielony koktajl owocowo-warzywny.


Sposób przygotowania:

Szpinak i cytrynę dokładnie umyj. Kiwi obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Włóż szpinak i kiwi do blendera, wlej wodę i wyciśnięty sok z cytryny oraz miód i dokładnie wszystko zblenduj. Do koktajlu dodaj jagody i delikatnie zmieszaj.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI