Zielony koktajl z jagodami goji

123rf.com

Prozdrowotne właściwości owoców goji znane są w medycynie chińskiej od dawna.
Ciepłą wiosną i latem tradycyjne śniadanie można zastąpić pożywnym koktajlem. Szpinak zawiera jest dobrym źródłem żelaza wspomagającego układ odpornościowy, owoce goji dobrze oprócz żelaza mają także dużo  witaminy C. Oto przepis na zielony koktajl owocowo-warzywny.

reklama

Składniki

100 g świeżego szpinaku
1 cytryna
2 kiwi
250 ml wody niegazowanej wody mineralnej
2 łyżki miodu
50 g Jagód Goji Bakalland

Sposób przygotowania

Szpinak i cytrynę dokładnie umyj. Kiwi obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Włóż szpinak i kiwi do blendera, wlej wodę i wyciśnięty sok z cytryny oraz miód i dokładnie wszystko zblenduj. Do koktajlu dodaj jagody i delikatnie zmieszaj.