Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zielony koktajl za kuchennymi drzwiami

Składniki:

  • dojrzałe awokado dojrzałe
  • natka pietruszki garść
  • persymona dojrzała
  • miód akacjowy 1 łyżka
  • sok cytrynowy 1 łyżka

Któregoś dnia dyskutowałam z koleżanką blogerką o nowym guru od diety i zdrowego życia. Guru wydał już książkę z gotowymi przepisami na zdrowe życie, ma swoją klinikę i program w telewizji. Za guru podążają tysiące, a może nawet setki. Kolejny człowiek, który ma nauczyć nas gotować, żyć i być szczęśliwymi. Dziasiaj widziałam w EMPIK-u całe półki z książkami jak zdrowo się odżywiać, czego nie jeść, jak komponować posiłki, kiedy jeść i dlaczego... I naprawdę zastanawiam się, kto w to wszystko wierzy. Natury oszukać nie można.

Dlaczego nie słuchamy swojego organizmu, wybierając diety? Dlaczego katujemy się jadłospisem, który ktoś za nas ułożył i wie za nas lepiej? Dlaczego nie staramy się sami dobrze jeść – z rozsądkiem i zgodnie ze swoją naturą?

Koleżanka, która przerobiła setki diet, twierdzi, że  chcę za dużo i nie rozumiem tych, którzy chcą mieć nadzieję. Porzuciłam ten trudny i dla mnie niezrozumiały problem „chcących mieć nadzieję” i przygotowałam koktajl.
Bez zastanawiania się , czy jest fit…

Sposób przygotowania:

  • Awokado i persymonę obrać ze skóry i wrzucić do kielicha blendera.
  • Dodać pozostałe składniki i zmiksować.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI