1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Ziemniaki zapiekane z szynką i serem

800 g ziemniaków, 150 g szynki, 150 g startego żółtego sera, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek masła, 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki

Ziemniaki należy umyć i ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w talarki. W międzyczasie obrać i posiekać czosnek. Szynkę i ser kroimy w kostkę. Rozgrzewamy masło, rumienimy na nim ziemniaki, dodajemy szynkę i czosnek. Formę natłuszczamy, rozkładamy ziemniaki z szynką, posypujemy serem. Zapiekamy 10 min w temp. 180°C. Posypujemy natką pietruszki.

 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze