Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
12 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa cebulowa

Składniki na 4 porcje: 6 dużych cebul (białych i czerwonych), 4 drobno posiekane ząbki czosnku, po łyżce oliwy, cukru i mąki, 1,2 l wywaru z warzyw lub z kurczaka, po łyżce świeżego tymianku i rozmarynu, 1/3 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu.Czas przygotowania: 40 min

Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, wrzucić pokrojone w plasterki cebule i smażyć 3–4 min, mieszając.

Dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę. Dodać cukier i mąkę, smażyć 2 min. Gdy cebula się zezłoci, wlać wywar, przykryć rondel i dusić na niedużym ogniu około 30 min.

Na koniec wrzucić rozmaryn, tymianek, sól i pieprz.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI