Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
13 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa czosnkowa

Składniki na 4 porcje: 300 g chleba; 4 jajka; 3 główki czosnku; 1 l wody; szafran; 1/5 łyżeczki soli; 1/2 łyżeczki mielonej papryki; 1/4 szklanki oliwy z oliwek.

Chleb pokroić na kromki o grubości 0,5 cm, wyłożyć na blaszkę, włożyć do gorącego piekarnika. Wyjąć upieczone. Obrać czosnek, włożyć do rondelka z wrzącą oliwą, pogotować chwilę razem z szafranem.

Po zdjęciu z ognia wlać letnią wodę, ponownie na gazie doprowadzić do wrzenia, dodać chleb. Gotować 20 min, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, wbić jajka, zamieszać, odstawić na 5 min, podawać udekorowaną czosnkiem i ewentualnie… płatkami róży.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI