1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zupa krem z awokado

2 awokado, ząbek czosnku, łyżka soku z cytryny, 3 szklanki bulionu z kurczaka, szklanka śmietany 22%, sól, pieprz, łyżka posiekanego szczypiorku

Awokado obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, a miąższ pokroić i skropić sokiem z cytryny. Obrany czosnek posiekać. Awokado i czosnek zmiksować ze śmietaną, solą i pieprzem. Zagotować bulion, wlać zmiksowane awokado, wymieszać, podgrzać (nie gotować, bo zgorzknieje). Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z grzankami.

Przepis pochodzi z książki Hanny Szymanderskiej „Owoce egzotyczne”

Foto: StockFood

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze