Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Zupa krem z brokułów i ziemniaków

Składniki:

  • brokuły 400 g
  • marchewka 1 sztuka
  • ziemniak 1 sztuka
  • cebula 100 g
  • oliwa 1 łyżka
  • śmietana 200 ml
  • sól, pieprz

11 października 2012 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Rozdrobnić brokuły na niewielkie różyczki. Obrać marchewki i ziemniaki, pokroić w kawałki. Następnie pokroić cebulę. Marchewkę, ziemniaki i cebulę obsmażyć delikatnie na oliwie i dusić na wolnym ogniu przez parę minut. Dodać brokuły. Zalać wodą i lekko posolić. Nakryć pokrywką i gotować przez 30 minut (aż warzywa będą miękkie). Zahartować śmietanę i wlać do zupy. Przełożyć wszystkie warzywa do miksera i miksować aż do otrzymania jednolitego kremu. Doprawić do smaku.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI