Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa krem z łososia i ryb słodkowodnych

Składniki na 4 porcje: 0,5 kg filetów z łososia, 4 plastry wędzonego łososia, 200 g filetów z siei lub pstrąga, 1,5 l bulionu jarzynowego, 2 duże ziemniaki, łyżka posiekanych liści bazylii, 4 gałązki świeżego koperku, szklanka śmietany 36-proc., kieliszek białego półsłodkiego wina, 2 łyżki mąki, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, sok z 1 cytryny, 3 łyżki masła. Czas przygotowania: 50 mi

Umyte ryby osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Rozgrzać masło na patelni i przesmażyć ryby. Podlać białym winem i dusić chwilę, a następnie dolać bulion jarzynowy. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować około 20 min. Zmiksować. Śmietanę wymieszać z mąką, tak aby nie było grudek, dodać do zupy, wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać zupę do miseczek, udekorować plastrem łososia, koperkiem i bazylią.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI