Składniki
- Filety z białych ryb (dorsz, sola, sandacz) 300 g
- Świeża włoszczyzna pokrojona w paski 150 g
- Czerwona fasola kidney 100 g
- Pomidory bez skórki w zalewie 1 puszka
- Bulion warzywny 400 g
- Wino białe wytrawne 50 g
- Oliwa 50 g
- Świeży koperek 1 pęczek
- Sól, pasta curry, organo
Sposób przygotowania
Filety z ryb umyj, pokrój w kostkę, posól i skrop białym winem. Włoszczyznę pokrojoną w paski podsmaż na oliwie w rondlu. Podlej winem i odparuj. Dodaj pomidory z puszki i duś przez około 5 minut. Podlej bulionem warzywnym, dodaj pokrojone filety rybne i znów duś. Dodaj pastę curry, oregano i czerwoną fasolę. Gotuj całość przez około 10 minut. Dopraw solą do smaku.
Przed podaniem dodaj koperek.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Piotr Lisiewski