1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zupa rybna z czerwoną fasolą i pomidorami

Składniki
  • Filety z białych ryb (dorsz, sola, sandacz) 300 g
  • Świeża włoszczyzna pokrojona w paski 150 g
  • Czerwona fasola kidney 100 g
  • Pomidory bez skórki w zalewie 1 puszka
  • Bulion warzywny 400 g
  • Wino białe wytrawne 50 g
  • Oliwa 50 g
  • Świeży koperek 1 pęczek
  • Sól, pasta curry, organo
Sposób przygotowania
Filety z ryb umyj, pokrój w kostkę, posól i skrop białym winem. Włoszczyznę pokrojoną w paski podsmaż na oliwie w rondlu. Podlej winem i odparuj. Dodaj pomidory z puszki i duś przez około 5 minut. Podlej bulionem warzywnym, dodaj pokrojone filety rybne i znów duś. Dodaj pastę curry, oregano i czerwoną fasolę. Gotuj całość przez około 10 minut. Dopraw solą do smaku. Przed podaniem dodaj koperek.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Piotr Lisiewski

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze