Zupa rybna z czerwoną fasolą i pomidorami

Składniki
  • Filety z białych ryb (dorsz, sola, sandacz) 300 g
  • Świeża włoszczyzna pokrojona w paski 150 g
  • Czerwona fasola kidney 100 g
  • Pomidory bez skórki w zalewie 1 puszka
  • Bulion warzywny 400 g
  • Wino białe wytrawne 50 g
  • Oliwa 50 g
  • Świeży koperek 1 pęczek
  • Sól, pasta curry, organo
Sposób przygotowania

Filety z ryb umyj, pokrój w kostkę, posól i skrop białym winem. Włoszczyznę pokrojoną w paski podsmaż na oliwie w rondlu. Podlej winem i odparuj. Dodaj pomidory z puszki i duś przez około 5 minut. Podlej bulionem warzywnym, dodaj pokrojone filety rybne i znów duś. Dodaj pastę curry, oregano i czerwoną fasolę. Gotuj całość przez około 10 minut. Dopraw solą do smaku.

Przed podaniem dodaj koperek.

Podsumowanie przepisu

Autorem przepisu jest Piotr Lisiewski

Otrzymujesz tę wiadomość ponieważ Twój adres został zapisany w naszej bazie osób zainteresowanych informacjami z Wydawnictwa Zwierciadło. aby nie otrzymywać wiadomości z grupy mailingowej Zwierciadlo.pl, wypisz się z niej, odwiedzając ten link