Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Zupa rybna z czerwoną fasolą i pomidorami

Składniki:

  • Filety z białych ryb (dorsz, sola, sandacz) 300 g
  • Świeża włoszczyzna pokrojona w paski 150 g
  • Czerwona fasola kidney 100 g
  • Pomidory bez skórki w zalewie 1 puszka
  • Bulion warzywny 400 g
  • Wino białe wytrawne 50 g
  • Oliwa 50 g
  • Świeży koperek 1 pęczek
  • Sól, pasta curry, organo

19 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Filety z ryb umyj, pokrój w kostkę, posól i skrop białym winem. Włoszczyznę pokrojoną w paski podsmaż na oliwie w rondlu. Podlej winem i odparuj. Dodaj pomidory z puszki i duś przez około 5 minut. Podlej bulionem warzywnym, dodaj pokrojone filety rybne i znów duś. Dodaj pastę curry, oregano i czerwoną fasolę. Gotuj całość przez około 10 minut. Dopraw solą do smaku. Przed podaniem dodaj koperek.

Podsumowanie

Autorem przepisu jest Piotr Lisiewski

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI