Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
31 sierpnia 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa wiśniowa

Składniki na 4 porcje: 900 g wydrylowanych wiśni, 1,5 szklanki białego półwytrawnego wina, 1,5 szklanki przegotowanej wody, 3 łyżki miodu, 2/3 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/3 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy, 2 łyżki cukru pudru, łyżeczka soku z cytryny, szklanka śmietany 36%. Czas przygotowania: 20 min

Wiśnie włożyć do garnka. Zalać winem i zagotować, tak by odparował alkohol. Dodać wodę, cynamon, goździki, skórkę z pomarańczy i łyżkę cukru pudru. Gotować 8–10 min na małym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać miód i sok z cytryny. Zmiksować. Schłodzoną śmietanę razem z pozostałym cukrem pudrem ubić mikserem. Zupę podawać ciepłą lub schłodzoną w lodówce z dodatkiem słodkiej śmietanki.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI