Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
15 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa z jałowca

Składniki na 4 porcje: 6 średnich ziemniaków; 2 średnie marchewki; 1 średnia pietruszka; 2 cebule; 2 szklanki bulionu; 10–12 kuleczek jałowca; 3–4 gałązki jałowca, najlepiej z owocami; 2 łyżki oliwy z oliwek. (Czas przygotowania: 60 min)

Warzywa umyć, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę lub grubą zapałkę, marchewkę i pietruszkę w talarki,
a cebulę w ćwiartki. Rozgrzać oliwę w rondlu, włożyć owoce jałowca, smażyć około 2–3 minuty, mieszając.

Następnie dodać pokrojone warzywa i smażyć, ciągle mieszając jeszcze 10 minut. Wlać bulion, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu około 30 minut.

Na koniec wrzucić świeże gałązki jałowca. Podawać udekorowane gałązkami, tym razem tymi z owocami.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI