Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bogdan Biały
15 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa z jałowca

Składniki na 4 porcje: 6 średnich ziemniaków; 2 średnie marchewki; 1 średnia pietruszka; 2 cebule; 2 szklanki bulionu; 10–12 kuleczek jałowca; 3–4 gałązki jałowca, najlepiej z owocami; 2 łyżki oliwy z oliwek. (Czas przygotowania: 60 min)

Warzywa umyć, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę lub grubą zapałkę, marchewkę i pietruszkę w talarki,
a cebulę w ćwiartki. Rozgrzać oliwę w rondlu, włożyć owoce jałowca, smażyć około 2–3 minuty, mieszając.

Następnie dodać pokrojone warzywa i smażyć, ciągle mieszając jeszcze 10 minut. Wlać bulion, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu około 30 minut.

Na koniec wrzucić świeże gałązki jałowca. Podawać udekorowane gałązkami, tym razem tymi z owocami.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Orange Love – nowy pakiet, nowe możliwości

„All you need is love” – śpiewali w latach 60. członkowie zespołu The Beatles. Tym hasłem Orange Polska wychodzi dziś naprzeciw potrzebom konsumentów, prezentując pakiet ...

Marcowy numer „Zwierciadła” w promocyjnej cenie!

Specjalna promocja na numer marcowy w wersji pdf: 2,90 PLN zamiast 9,99 PLN!
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI