Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zupa z migdałów

Składniki:

  • Migdały 300 g
  • Płatki migdałów 100 g
  • Rodzynki 60 g
  • Mleko 0,5 l
  • Śmietana 30% 0,5 l
  • Ryż biały 80 g

6 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Ryż ugotuj na sypko. Migdały sparz i obierz ze skórki. Płatki migdałów zrumień na suchej, gorącej patelni. Zagotuj mleko ze śmietaną, dodaj sparzone migdały, sól i cukier. Gotuj przez około 30 minut. Zmiksuj w blenderze. Dodaj ryż i namoczone rodzynki. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów.

Podsumowanie

Autorem przepisu jest Andrzej Lejman

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI