1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Zupa z migdałów

Zupa z migdałów

Składniki
  • Migdały 300 g
  • Płatki migdałów 100 g
  • Rodzynki 60 g
  • Mleko 0,5 l
  • Śmietana 30% 0,5 l
  • Ryż biały 80 g
Sposób przygotowania
Ryż ugotuj na sypko. Migdały sparz i obierz ze skórki. Płatki migdałów zrumień na suchej, gorącej patelni. Zagotuj mleko ze śmietaną, dodaj sparzone migdały, sól i cukier. Gotuj przez około 30 minut. Zmiksuj w blenderze. Dodaj ryż i namoczone rodzynki. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Andrzej Lejman

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze